Dead but not forgotten

Tim Pawlenty heeft zich al tien dagen uit de race om de Republikeinse nominatie teruggetrokken. Ondanks dat hij het niet goed deed in de polls en weinig geld binnenhaalde, is zijn campagne nog steeds in het nieuws. Uit peilingen blijkt dat zijn kiezers twijfelen welke kandidaat nu te steunen. Zij wachten totdat Pawlenty zijn steun uitspreekt voor ene van de kandidaten.

Mitt Romney

Op 13 juni 2011 werd het tweede Republikeinse debat in New Hampshire gehouden. Daags daarvoor viel Tim Pawlenty (toen nog front runner) Mitt Romney aan, door Obamacare om te dopen tot Obamneycare.

Tijdens het debat werd hij hierop aangesproken door Mitt Romney. Romney wilde het debat met hem aangaan, maar Tim Pawlenty wist niet hoe snel hij zijn woorden in moest trekken..

Het optreden deed hem geen goed, maar het feit dat hij Romney niet te hard aan wilde vallen, wees erop dat Pawlenty bang was om kiezers te verliezen aan Mitt Romney.

Die gedachte blijkt achteraf volkomen terecht. Niet alleen blijkt uit polls dat de meeste Pawlenty-kiezers vooralsnog voor Romney kiezen, ook zijn staf stapt over naar de Romney campagne. Vin Weber werkte al eerder voor Romney: bij de voorverkiezingen van 2008 werkte hij ook al voor de campagne van Romney. Misschien dat Romney met hulp van de kiezers van Pawlenty weer wat moment terug weet te winnen. <<

Advertenties

Over Jan Vogel

Een blog over nieuws, verkiezingen en andere opmerkelijke zaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s