Rick Perry’s woorden uit het verleden & problemen in de toekomst

In zijn boek Fed Up noemt Rick Perry social security een Ponzi scheme. Sinds dit bekend is geworden heeft Perry het zwaar te verduren gehad. Andere Republikeinen hebben afstand genomen van zijn opmerking en Romney heeft het onderwerp als speerpunt aangewezen voor zijn campagne in Florida.

Toch doet deze opmerking de Texaan stukken minder pijn dan van tevoren verwacht. Gallup bracht vandaag de uitkomsten van een peiling over de opmerkingen van Perry naar buiten. Met het oog op de Republikeinse voorverkiezingen maken gouverneur Perry’s opvattingen geen verschil bij het maken van een keuze. Van de Republikeinen geeft negentien procent aan dat Perry’s social security-standpunt zowel meer als minder reden is om op de Texaan te stemmen.

Wat gevaarlijker is voor Perry is de houding van de independents. Van de onafhankelijke kiezer is twaalf procent sterker aangetrokken door de opmerkingen van Perry. Daar staat tegenover dat 32 procent van de niet-partijgebonden kiezers aangeeft dat het minder waarschijnlijk is dat zij op de gouverneur van de Lone Star State stemmen. Hoewel de primaries (grotendeels) een interne Republikeinse verkiezing is, geeft dit Romney de kans om zijn punt van verkiesbaarheid in de general election te maken. Zijn opmerkingen doen Perry nog geen pijn. Op het moment dat de verkiezingen head-to-head gaan en de kiezers gaan kijken naar de verkiezingen van november 2012, kan electability alsnog een issue worden voor Republikeinen. <<

Advertenties

Over Jan Vogel

Een blog over nieuws, verkiezingen en andere opmerkelijke zaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s