Nieuwste ad gumt Obama uit

_

Wat als Obama op 6 november niet wordt herkozen? Dan, waarschuwt de nieuwste ad van de president ons, gaat alle progressie die is geboekt, verloren. In een mooie trucage wist een Onzichtbare Hand de president en het publiek dat hem in 2008 nog stond toe te juichen, uit. Probleem: welke progressie Obama de afgelopen jaren precies heeft geboekt en welke door een Republikeinse overwinning verdwijnt, blijft in de video in het ongewisse. Dat is ook lastig – met bijna 9 procent werkloosheid, het openbaar bestuur in een deadlock (niet aan Obama te wijten, wel een realiteit) en een huizencrisis die maar door ettert, zijn er ook weinig lauweren waarop Obama kan rusten. Hij zal aan de bak moeten om inderdaad niet te worden weggegumd door de Onzichtbare Hand van de geschiedenis. <<

Advertenties

Over Sebastiaan van der Lubben

Journalist Maters & Hermsen, docent Internetjournalistiek Universiteit Leiden, politicoloog en blogger

One thought on “Nieuwste ad gumt Obama uit

  1. Ik weet niet of Obama daar niets aan kan doen. Het is toch een beetje de taak van een President. Volgens mij is dit ook een stukje verkiezingsstrategie.
    Verder is hij geen ervaren leidinggevende politicus zoals Clinton. Die kon in de tijd dat Gingrich het Huis leidde veel voor elkaar krijgen. Natuurlijk zijn de Republikeinen puriteinser geworden in hun denken, maar Obama is ook veel radicaler dan een Clinton.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s