Newt, Mitt en Jon hebben boter op hun hoofd

The ironic thing is we now have the two front-runners — Gingrich, the new contender, having favored an individual mandate for the entire country — and Mitt Romney, the former or maybe current front-runner nationally, having supported a mandate for his state of Massachusetts.

— Karl Rove, Fox News, over Newt Gingrich die ooit pleitte voor een verplichte, individuele ziektekostenverzekering. Niet alleen Romney en Gingrich waren daarvoor (en nu tegen), ook Huntsman en Perry zagen er ooit heil in. Die verplichting, de mandate genoemd, is nu het het element van Obamacare waartegen Republikeinen zo ageren.

Advertenties

Over Sebastiaan van der Lubben

Journalist Maters & Hermsen, docent Internetjournalistiek Universiteit Leiden, politicoloog en blogger

One thought on “Newt, Mitt en Jon hebben boter op hun hoofd

  1. De Tea Party revolutie heeft duidelijk zijn effect gehad op alle kandidaten en het electoraat. Als je ziet dat Ron Paul nu nog veel populairder is dan 4 jaar geleden, dan weet je dat ook de andere kandidaten meer die kant op gaan.

    Ik begrijp dat consistentie wel een beetje belangrijk is, maar het moet mogelijk zijn voor kandidaten om zich te ontwikkelen in de loop van de tijd, ook in reactie op bewegingen in de samenleving. Natuurlijk is Ron Paul het meest consistent geweest van alle kandidaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s