pro-Romney Super PAC: “Now you see the problem?”

— De Restore Our Future Super PAC is bezig met een pro-Romney ad blitz in Iowa, en niet alleen met spotjes die niet af zijn. In dit spotje wordt president Obama aangevallen op zijn gebrek aan ervaring, niet alleen als politicus maar ook in de corporate sector. De ad begint met de tekst

How many jobs did Barack Obama create as a community organizer? As a law professor? Maybe now you see the problem..

De video gaat verder door het verleden van Mitt Romney te prijzen als zakenman, als puinruimer (bij de Olympische Winterspelen in Salt Lake City) en als gouverneur van Massachusetts. De reactie van de Obama-campagne laat niet lang op zich wachten en komt bij monde van Ben LaBolt, woordvoerder voor Obama for America.

Before he was a politician, Mitt Romney was a corporate buyout specialist, eliminating jobs and bankrupting companies while pocketing hundreds of millions of dollars. Now, in the final days of the Iowa caucuses, his allies are riding to his rescue, spending millions of dollars in secret, undisclosed donations to promote a candidate who will put Wall Street profit ahead of middle class security.

De Romney-campagne richt zich nog steeds op Barack Obama. Dit is van begin af aan de strategie geweest en deze lijkt nog niet volledig te zijn losgelaten. Op het moment is het voor Mitt Romney misschien handiger om zich te richten op zijn Republikeinse tegenstanders. Hij heeft de nominatie immers niet (meer) in de zak. <<

Advertenties

Over Jan Vogel

Een blog over nieuws, verkiezingen en andere opmerkelijke zaken.

One thought on “pro-Romney Super PAC: “Now you see the problem?”

  1. Alweer gebedsmolenuitspraken over Wall Street. Ongeveer 75% van de politieke giften van Wall Street gaan naar Democraten en President Obama, een voor de hand liggend gevolg van crony capitalism en corporate welfare. Wall Street doet niets voor niets, en stuurt het geld naar de groepen die hen het meeste voordeel opleveren. Tegelijkertijd werpt President Obama zich op als beschermer van de middengroepen. Daarbij heeft hij echter slechts een selecte groep van overheidswerkers en vakbondsleden voor ogen. Voor de armen heeft men nauwelijks iets gedaan. Die hebben immers in de eerste plaats belang bij voldoende werkgelegenheid en redelijke & betaalbare gezondheidszorg. Die problemen zijn nog steeds niet opgelost. Het bedrijfsleven investeert wegens de onzekere situatie maar weinig, de medisch-juridische lobby is kennelijk zo krachtig dat elke discussie over kostenbeheersing uit de weg wordt gegaan, en Obamacare zal het niet redden wegens onbetaalbaarheid. Daarmee is niet gezegd dat Romney het veel beter zou hebben gedaan, maar op de meeste kiezers maken die kritische Wall Street-verhalen nog maar weinig indruk.

    Romney is indertijd inderdaad verantwoordelijk geweest voor talloze ontslagen bij bedrijven, in een poging die bedrijven gezond te maken. Het alternatief zou veelal zijn geweest het elimineren van het volledige bedrijf, waarbij nog veel meer mensen hun werk zouden kwijt raken. Als men zo bij de staatsoverheid van Obama’s thuisstaat Illinois te werk zou zijn gegaan, zou de situatie daar lang niet zo ernstig zijn geweest als nu. Het campganeteam van Obama heeft een wat vreemd perspectief. Het ontkent de dynamiek van een gezond bedrijfsleven, waarbij ontslagen en banenexport onvermijdelijk zijn, en men ziet de overheid in de eerste plaats als werk- en inkomensverschaffer, niet als hoeder van algemeen belang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s