60 Minutes tandenloze tijd

What this interview represents — like so many broadcast news interviews with sitting politicians and high level bureaucrats — is the charade of asking tough questions to hold the president accountable. And the utter failure to ask any actually tough questions, to unearth any new facts of significance, to force any sort of reckoning before the television cameras on a matter of importance.

Conor Friedersdorf (The Atlantic) sabelt journalist Steve Kroft neer die zondag een uur lang Barack Obama mocht interviewen.

Advertenties

Over Sebastiaan van der Lubben

Journalist Maters & Hermsen, docent Internetjournalistiek Universiteit Leiden, politicoloog en blogger

One thought on “60 Minutes tandenloze tijd

  1. Bij The Atlantic moet men toch ook weten dat bij CBS vooral Democratische paladijnen werken. President Obama laat zich dan ook bij voorkeur door CBS, MSNBC, NYT, e.d. interviewen, en beslist niet door FNC, omdat hij weet dat hij daar geen kritische vragen krijgt. Dat weet Friedersdorf ook wel, en daarom is zijn kritiek hypocriet. De totale mainstream media, inclusief The Atlantic, zijn het probleem. Ze gedragen zich vrijwel allemaal als Steve Kroft. Daarmee verliezen ze aan geloofwaardigheid, en het is vooral daarom dat de gemiddelde Amerikaan de media niet meer vertrouwt. Dat was anders in de tijd van Cronkite, en dat was vooral zo omdat een (zeer liberale) journalist als Cronkite zijn eigen politieke voorkeuren geen rol liet spelen bij de verslaggeving.

    De affaires rond Cain zijn een prima voorbeeld van de dubbele standaard en het hypocriete gedrag van de MSM. Over Cain en de vrouwen die hem beschuldigden, werd uitgebreid bericht. Daar is niets mis mee, want dat is de taak van de media. Echter, over de relatie tussen Obama en dominee Wright of de terrorist Ayers zweeg men vooral. Alleen FNC en een kwaliteitskrant als de WSJ berichtten er uitgebreid over. Daarmee lieten de MSM dat men een politieke agenda en een dubbele standaard heeft. Friedersdorf zeurt. Niet Kroft, maar de MSM zijn het probleem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s