‘Windvaan’ Romney noemde zich in 2002 ‘progressief’

_

Geen groter taboe dan het woord ‘progressief’ binnen de Republikeinse Partij. Desondanks neemt Romney in 2002 het woord in zijn mond en gisteren dook daarvan bovenstaande tape op. En zijn concurrenten lusten er wel pap van. Want met welke Romney hebben ze (nu) weer te maken? Heeft die man wel een ideologie of komt er, du moment je er een microfoon onder houdt, iets nieuws uit? Romneys campagne is in zwaar weer terechtgekomen. De peilingen wijzen op grote achterstand in steeds mee staten, inhoudelijk is de voormalige gouverneur van Massachusetts niet voor één gat te vangen, blijkt maar weer. Dat, zal moeten blijken, is een ongelukkige cocktail voor een politicus. <<

Advertenties

Over Sebastiaan van der Lubben

Journalist Maters & Hermsen, docent Internetjournalistiek Universiteit Leiden, politicoloog en blogger

One thought on “‘Windvaan’ Romney noemde zich in 2002 ‘progressief’

  1. Als er in 2012 een nieuwe president wordt gekozen, zou het wel gunstig zijn wanneer die niet al te ideologisch is. De nieuwe president heeft waarschijnlijk als belangrijkste taak het tot elkaar brengen van de leden van het Congress, zodat eindelijk een aantal adequate maatrgelen kunnen worden genomen, en daarbij passen ideologische stokpaarden niet zo goed. Romney, Huntsman, en wellicht Santorum, zijn flexibel genoeg voor deze opdracht.

    Er is, vanuit West-Europees perspectief, echter maar weinig mis met de term ‘progressief’ voor de Republikeinse partij. Het is historisch gezien echter beslist niet van toepassing op de Democraten, de partij van slavernij, Jim Crow, segregatie en de KKK. En entitlement spending & etnische plantages zijn niet progressief, zelfstandige mensen die voor zichzelf zorgen en hun lot in eigen hand nemen wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s