Under construction

We zijn bezig de site te vernieuwen. De inleidende beschietingen lopen ten einde en we willen ons met een nieuw jasje voorbereiden op de primaries die volgen. Vandaar dat u dit bericht treft en de komende dagen even geen actueel nieuws. – Jan Vogel & Sebastiaan van der Lubben. <<

Advertenties

Over Sebastiaan van der Lubben

Journalist Maters & Hermsen, docent Internetjournalistiek Universiteit Leiden, politicoloog en blogger

2 thoughts on “Under construction

  1. Ik wil alleen even zegen dat jullie fantastisch werk doen. En dat ik met plezier via deze site de Amerikaanse verkiezingen volg. Wat ik wel interessant zou vinden, is wel eens te horen hoe ze over Europa denken. Ik weet dat Gingrich wel eens iets daarover zei. Maar het valt mij op dat Europa verder nergens, nergens ter sprake komt, anders dan als een schrikbeeld van bureacratisch socialisme in de ogen van sommige republikeinen. Europa is volstrekt irrelevant.

    • Herman Cain waarschuwde een aantal malen dat ons land de United States of America moet blijven en dat wij niet moeten worden als de United States of Europe. Amerikaanse conservatieven zijn vrijwel allemaal federalisten, en moeten dus niets hebben van de weinig democratische constructies die men voor het bestuur van de EU heeft bedacht. West-Europa wordt op economisch gebied irrelevanter. In de jaren ’60 van de vorige eeuw kwam nog 35% van de wereldproductie uit dat deel van de wereld, nu is dat ongeveer 16%. Men is in West-Europa nog steeds niets bereid een behoorlijke defensie op te zetten, en wegens de socialistische drie-eenheid antikapitalisme/anti-amerikanisme/antisemitisme behoort in ieder geval de West-Europese intelligentia niet tot onze vrienden. Door demografische en andere ontwikkelingen ziet de toekomst van West-Europa er niet zo rooskleurig uit. Wij kunnen ons beter op vitaler landen met een sterke economische groei richten. China is voor ons op economische gebied belangrijker dan West-Europa, en meer dan de helft van onze olie komt uit Canada. Ik denk dat de Amerikaanse militaire bases snel uit Europa moeten verdwijnen, dat de U.S. daar niet meer militair moeten ingrijpen, zoals in Bosnia, en dat men in Europa niet zondermeer op Amerikaanse steun moet rekenen. Uiteraard zijn U.K., en misschien landen als Polen, een uitzondering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s